Mindeord for Stephen Bakker · Stifter af Korsør Judoklub

Mindeord for Stephen Bakker, f. 25. maj 1940
Korsør judoklub har mistet dens stifter og Sensei 1. dan gennem 45 år.
Mandag den 8. juni 2020 gik, Stephen Bakker bort efter fleres års sygdom.
Stephen havde familien ved sin side til det sidste. Han fyldte 80 år den 25. maj. 2020
For Stephen var judoklubben dét der betød alt næst efter familien. Han kom til Danmark fra Holland, her mødte han sin kone Bonnie på en campingferie i Jylland. De fik da herefter sønnerne Jacob og Nicolai, der begge voksede op i klubben og begge har hhv. 1 og 2. Dan. I judo.
Med i bagagen havde han det brune bælte I Judo, der siden blev til en æresdan fra Dansk Judo Union, efter indstilling af klubben.  I år 2001 gik årets idrætslederpris i Korsør kommune til Stephen, for med mere end 25 års virke, at have fostret 3 danmarksmestre, sjællandsmestre, et altid aktivt kamphold og ikke mindst et aktivt og offentligt velset kampsportsmiljø for både børn, unge og voksne. Et utal af bysbørn har mødt manden med judoen i byen.
Korsør Judoklub blev stiftet i 1975 med Stephen som den altoverskyggende person, der insisterede på, at der skulle være en judoklub I byen. Opstarten skete sammen med nogle kollegaer og støtte fra idrætsklubben, på det daværende glasværk Scanglas i Korsør, hvor han var ansat indtil lukningen. De første år trænede Stephen også judo i bl.a. København under judo-pioneren Bent Jacobsen. Stephen trænede judo fra sine unge år og frem til han trak sig tilbage til måttekanten i år 2000. Han fortsatte som klubbens kasserer indtil for få år siden, hvor de unge måtte tage over og han slap tøjlerne og den varsomme hægen over de midler, der altid skulle være til nye måtter.
Næsten til det sidste, sad han hver uge ved måtten og iagttog træningen. Han kom gerne med bemærkninger til både elever og trænerne, der alle fik gode råd med fra emeritus sensei. Under hyggestunderne efter træning var Stephen nærværende, medmindre der var champignons League på tv. Så måtte det blive næste gang.  
Stephen vil blive husket for sit livslange engagement for judoen og for den tradition han startede på stedet.
Vi er ham dybt taknemmelig for hans utrættelige indsats for sporten og klubben.
Æret være hans minde. 
  
På vegne af Korsør Judoklub.
Fmd. Kim Allan Rasmussen