Judo Danmarks forslag til hvordan klubberne kan opstarte træningen



Kære klubber!


Corona-restriktionerne er lempet, og forskellige idrætsgrene har nu påbegyndt træningen indendørs. Vi har også fået mulighed for at åbne dørene i judo-klubberne, men med begrænsede judo-mæssige muligheder. Ikke desto mindre er det relevant at starte klublivet, få gien på, få sved på panden med de aktiviteter, som er mulige at gennemføre under vores samfunds restriktioner.

 

Derfor udsendte Judo Danmark i mandags en anbefaling til, hvorledes klublivet kan startes op. Anbefalingen har afstedkommet en masse ros fra rigtig mange klubber, som har følt et klart grundlag til at starte træningen – samtidig har vi også modtaget en række inputs på, at der kan være behov for endnu mere præcise anvisninger.

 

I denne meget uklare tid, er det særdeles vanskeligt at konkretisere nogle meget overordnede udmeldinger fra myndighederne. Ikke desto mindre har vi i bestyrelsen i samarbejde med landstræner og nogle af klubberne forsøgt at lave en mere konkret anbefaling til, hvordan klubberne kan opstarte træningen. Jo mere konkret den slags bliver, jo større muligheder åbner sig for at spørge ”når vi må dét, hvorfor må vi så ikke dét”…eller ”hvorfor må vi dét, når vi ikke må dét”. I en uklar tid, tror jeg at det er uundgåeligt.

 

Ikke desto mindre har vi givet et bud på, hvilke aktiviteter, der er relevante for genåbningen af vores klubber på nuværende tidspunkt. Det fratager naturligvis ikke ansvaret fra klubberne til at tage fornuftige beslutninger og tilpasse reglerne til de lokale forhold. Men vi håber, at de der tøver, kan finde inspiration i anbefalingerne. Og husk – ingen tvinges til at åbne, ingen tvinges til at deltage i træninger. Og føler man sig utryg, skal man naturligvis ikke tage til træning.

 

Jeg ønsker alle en god fornøjelse med de fysiske aktiviteter, uanset om de foregår på sofaen, udendørs eller i din judoklub.

 

De bedste hilsener på bestyrelsens vegne

Søren Studsgaard



FIND ANBEFALINGERNE HER