Udendørs træning i vores klubber er nu en mulighed - HVIS vi følger retningslinjerne!




Som I allerede ved, har myndigheder og DIF åbnet mulighed for at genoptage udendørs aktivitet i idrætsforeningerne.

Som indendørs idræt med rigtig meget kropskontakt må vi forvente, at vi bliver nogle af de sidste, der får mulighed for at træne på samme måde 'som vi plejer'. MEN - årstiden er med os, og så vidt det er muligt på ansvarlig vis, kan klubberne udnytte den mulighed, der nu er for at samle nogle medlemmer til fysisk træning under forudsætning af, at følgende anbefalinger fra DIF og Sundhedsmyndighederne følges:

Sundhedsmyndighedernes anbefalinger:
For DIF og DGI er det helt afgørende, at de generelle krav og anbefalinger fra sundhedsmyndighederne overholdes. Det indebærer bl.a.: 

  • At man ikke må samles flere end 10 personer (dette skal tages MEGET bogstaveligt)
  • At man skal holde en afstand på 2 meter til andre personer
  • At man er særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe
  • At host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde
  • At man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som fx feber, hoste, muskelømhed – og gå straks hjem selv ved milde symptomer
  • Hvis der i forbindelse med træning og brug af faciliteter benyttes rekvisitter (fx ketcher eller golfkøller), anbefaler Sundhedsstyrelsen at der så vidt muligt benyttes personlige rekvisitter. Hvor dette ikke er muligt, skal der være særskilt opmærksomhed på rengøring af fælles kontaktflader, hver gang en person afslutter brugen af en rekvisit.
  •  Det forudsættes, at klubhuse og fælles badefaciliteter stadig ikke er tilgængelige.
  • Udendørsaktiviteten bør foregå i mindre grupper
  • Der skal være adgang til det sted eller anlæg, hvor udendørsaktiviteten foregår.(Kommunerne kan have særlige restriktioner, som skal respekteres).
  • Medlemmer af forening/klub møder op omklædt og tager hjem efter endt aktivitet.
  • Vær opmærksom på de særlige risikogrupper som defineret af Sundhedsstyrelsen.




DIF’s anbefalinger vedr. udendørs idrætsforeningsaktiviteter
Hvis man som forening vælger at afholde udendørs idrætsaktiviteter, så opfordrer DIF desuden til, at det sker inden for disse rammer:



Man hænger plakaten med sundhedsstyrelsens anbefalinger op på idrætsfaciliteten.

Ved aktiviteter udenfor klubbernes lokaler, fx på skoler eller lignende, gælder naturligvis endvidere reglerne for disse steder.

DIF's direktør Morten Mølholm Hansen har udtrykt:
”Foreningerne skal IKKE presse citronen med udendørs aktiviteter. Alt skal ske efter bogen. Så - lad nu være med at være for kreative. Vi skal ikke risikere selvmål, og blive lukket ned igen. Ro på, hav tålmodighed!”

Følg endvidere med i sidste nyt om corona i forhold til idrættens verden på: dif.dk/corona.
Se muligheden for udendørs træning som et supplement til de mange andre gode initiativer, som I allerede har taget til at holde kontakten med jeres medlemmer og dermed holde fast i fællesskabet.

God fornøjelse – jeg håber snart vi ses på måtterne !

Venlig hilsen
Søren Studsgaard, formand, Judo Danmark