Judo Danmarks OL-kandidater kan opstarte træningen!


Det gør ondt på alle judo-elskere, at vi grundet Corona er afskåret fra at dyrke vores sport. 

Særligt ondt gør det på vores 3 top-atleter, som satser alt på at kvalificere sig til OL. Der venter dem en utroligt hård konkurrence fra hele verdens top-atleter, når kvalifikationen til OL i Tokyo næste år opstartes igen.

I denne uge blev der offentliggjort seneste skridt i genåbningen af Danmark, herunder vilkårene for elite-sport. Her blev givet ansvisninger på, hvilke personer, som kunne genopstarte træningen, og åbnede muligheder for at visse typer af elite-atleter under særlige omstændigheder, kan træne. Vi er derfor glade for, at vi i samarbejde med DIF og Københavns Kommune har fået mulighed for at vores 3 OL-kandidater kan påbegynde træningen – naturligvis under meget skærpede omstændigheder.

Vi ved, at dette ikke betyder at klubberne kan åbne, men det er alligevel et positivt og opmuntrende skridt. Vi er glade for at være en del af den danske olympiske brutto-trup, da dette har givet os denne mulighed. Der er stadig mange lande, hvor atleterne endnu ikke har disse muligheder, så vi ser det som et godt skridt i den rigtige retning for dansk judo, at vi nu kan tilbyde træning for vores topatleter. Landstræneren og eliteudvalget har allerede lagt planer for, hvorledes træningen skal foregå under disse omstændigheder.

Samtidig arbejder vi til stadighed tæt sammen med DIF i bestræbelserne på at skabe mulighed for at klubberne og øvrige judo-aktiviteter kan åbnes så tidligt som muligt uden at gå på kompromis med sikkerheden. 

Mange hilsner 
Formand - Søren Studsgaard
Sportschef - Alexander Bakke