Hvad skete der med de judo-gier vi samlede ind sidste år?

Sabrina Filzmoser og Formand Søren Studsgaard

Mange judo-interesserede i Danmark husker sikkert at vi forud for Judo Danmarks Sommerlejr 2019, samlede en masse brugt judo- og sportsgrej ind til fattige børn i Nepal og Bhutan. Det var en stor dag, da en håndfuld glade børn på som- merlejren overrakte en masse poser med udstyr til Sabrina Filzmoser.

Sabrina Filzmoser fra Østrig er blevet en god bekendt af dansk judo. Sabrina er gode venner med Danmarks landstræner, Peter Scharinger, og hun arbejder med judo-projekter blandt fattige i Nepal og Bhutan. Børnene i disse områder har stort set intet, og mangler mange basale ting i hverdagen. Her kan Filzmosers judo-skoler give en masse håb og indhold i livet for børnene, som er fulde af styrke og drømme.

Men hvad skete der med judogierne efter sommerlejren?
For det første, så fortsatte strømmen af judogier i mange uger efter sommerlejren.... så kontoret i Idrættens Hus tog imod poser med judogrej gennem hele efteråret. For det andet skulle gierne pakkes og sendes. Vi vidste godt, at det ikke var gratis at sende ting til Nepal og Bhutan - men det var desværre endnu mere bekosteligt end frygtet.

Da gierne blev pakket ned, var der 11 store flyttekasser med ca 15 kg judogier i hver. Nogle skulle til Nepal, andre til Bhutan. Hvordan kunne de komme afsted? Og hvordan fik vi betalt regningen? Heldigvis meldte en anonym donor sig på banen, og det er med en stor tak fra alle judo-elskere i Danmark, at de 11 kasser nu er ankommet til Nepal og Bhutan.
Der er grund til at takke alle, som har afleveret deres gamle gi til projektet. Det er en stærk handling, når danske børn og voksne gennem judoen kan give støtte til områder i verden, som har meget mindre end os.

Som afslutning kan det nævnes, at projekterne også mangler frivillige trænere. Man kan være frivillig trænere i kortere eller længere perioder. Man skal selv betale selve rejsen, men opholdet er gratis, og der er også mulighed for at se sig om på trekkingture eller lignende indimellem.
Hvis dette skulle have interesse for judo-trænere, kan landstræner Peter Scharinger eller formand Søren Studsgaard kontaktes.






11 store flyttekasser var klar til at blive sendt afsted





Susanne og Søren pakker gier i kasser