Judo Danmark har fundet en ny praktikant/assisterende landstræner

Luis Pablo Corulo


Judo Danmarks landshold på både cadet-, junior- og seniorniveau gennemgår i disse år en fanta- stisk udvikling, og aktivitetsniveauet er meget højt. Danmark er repræsenteret ved mange forskel- lige turneringer i hele verden, og vi har tre kæmpere som ligger pænt på verdensranglisten. Samti- dig er antallet af elitekæmpere i cadet- og juniorgruppen højt, og det er en udvikling, vi kan være meget stolte af.

Det høje aktivitetsniveau giver også en masse rejseaktivitet. De kommende måneder bliver afgø- rende for, om Emilie Sook, Lærke Olsen og Mathias Madsen får høstet de sidste points på verdens- ranglisten, så de er i spil til en plads ved OL i Tokyo næste år.
Judo Danmark ønsker at sikre bedst mulig støtte til disse tre atleter – men samtidig ønsker vi ikke at dette sker på bekostning af de yngre landsholdskategorier. Derfor opslog vi i november måned en halvtidsstilling som praktikant/assisterende landstræner, som primært skal arbejde med de yngre grupper på landsholdene.

Vi har været så heldige at have flere kvalificerede kandidater at vælge imellem, og efter endt pro- ces har vi nu valgt en rigtig dygtig medarbejder til jobbet.
Det er således en fornøjelse at kunne byde velkommen til Pablo Corulo, som mange kender, og som til daglig er træner i Brønshøj Judo Club. Pablo har tidligere rejst som coach med landsholde- ne, og både menneskeligt og fagligt ser vi ham som et godt valt til posten.

Ansættelsesperioden strækker sig fra 1. januar 2020 til 1. august 2020, og blandt hovedopgaverne bliver besøg på regionstrænerne, rejser med landsholdene, deltagelse i udtagelser samt diverse organisatoriske opgaver.

Finansieringen af denne ansættelse er mulig gennem støtte fra DIF og Team Danmark, der med økonomisk opbakning fra de olympiske partnere Salling Fondene, KIRKBI A/S, Arla, ISS, Toms, Ør- sted, SAS, Toyota, Nykredit og BESTSELLER skaber bedre rammer og vilkår for talent- og elitearbej- det og de danske olympiske atleter.

Spørgsmål i forbindelse med ansættelsen kan rettes til Sportschef Alexander Bakke eller landstræ- ner Peter Scharinger.


Med venlig hilsen

Søren Studsgaard 

Formand, Judo Danmark