Ændringer i regionstræning samt landstrænerstab

 

Tilpasning af struktur i region Vest, Judo Danmark

 Klubberne er grundlaget for strukturen i Judo Danmark. Alle klubber leverer god judo-træning, men det er svært for klubberne at levere elitetræning både i forhold til kvalitet og mængde, samt undgå frafald af medlemmer i teenagealderen. Som en del af Judo Danmarks talent- og elitestrategi, arbejdes der hårdt for at skabe et endnu stærkere træningsmiljø for talent og elite i Vestdanmark.

Derfor har Judo Danmark etableret regionale træninger, der henvender sig til udøvere i teenagealderen, som har lyst til at træne mere end klubberne kan tilbyde. På de regionale træninger tilbydes sparring i en større gruppe med andre udøvere end de daglige partnere i klubben. Dette skaber et fællesskab på tværs af klubberne og forbedrer udøvernes konkurrenceevne og sikrer fastholdelse i sporten.

 Tilpasning 2024:

Den 1. december 2023 stoppede vores assisterende nationale træner med base i Jylland, og samarbejdet med Eliteidræt Fredericia er desværre sat på pause.

På grund af disse to forhold er vi nødt til at tilpasse vores talentelitestruktur i Vestdanmark. Med starten af året 2024 går vi således tilbage til to regionale træningaftener:

 Onsdag  kl.19:00 Århus Judo Klub       

Fredag   kl.18:30 Horsens Judo Klub (fra 1.1 også for U15)

 Regionstræning om fredagen i Horsens vil ikke bare være en regional træning som tidligere, det vil også være en regional træning for U15 (børn født 2010 og 2011).

Vi er meget glade for, at Simon Koch har sagt ja til at indtræde som træner for regionstræningen i Horsens. Det giver os muligheden for altid at have to trænere om fredag. Vi håber på en større gruppe deltager om fredagen, og vi mulighed for at opdele træningen, hvis det er nødvendigt.

 Kontaktpersoner for alle regionale træninger i Vestdanmark vil være landstræner Peter Scharinger.

 Ny assistenttræner indtil juni 2024

Vi er meget glade for, at Luis Pablo Corulo har sagt ja til at støtte holdet indtil juni 2024 og vil fungere som assisterende nationale træner.

 Evaluering af talent- og elitearbejdet

Efter de olympiske lege 2024 vil vi foretage en samlet evaluering af vores talent- og elitearbejde, og indtil da har vi forsøgt at finde den bedste løsning i den vestlige region. Efterfølgende vil vi vurdere, hvilke ændringer, der skal foretages, og hvilke ting vi gerne vil beholde.

 

 

Vi ønsker alle et rigtig godt nytår !

 

Mange hilsner

 

Eliteudvalget og landstrænerne


Download som PDF