Erik Kragh stoppet som formand i Birkerød Judoklub efter 48 år på posten


Erik Kragh stoppet som formand i Birkerød Judoklub efter 48 år på posten.

Af John Søndergaard

Erik Kragh flyttede fra Lolland til Birkerød, i 1966, efter at han havde været soldat. Erik var soldat på Bådsmandsstræde kaserne, senere kendt som Christiania. Erik påpeger at han ikke har ikke været der siden.

Erik fandt et arbejde som mekaniker i Birkerød, hvor der hørte et lille værelse til. På den anden side af gaden var der en selvforsvarsklub, der også kunne tilbyde judotræning. 

Erik fortæller at det var en mand der hed Jansson, som havde klubben. Jansson var tidligere major. Han tilbød mange forskellige kampsportsgrene, samt blandt andet stunt. På den tid var der ifølge Erik flere forskellige forbund, hvilket skabte en del ballade. Af samme grund blev to af forbundene lagt sammen i 1970, og her var Erik med til at skabe det som vi i dag kender som Danmarksturneringen, med serier i både øst og vest. 

Erik fortæller at Steen Jensen stoppede som formand i 1974, og Bent Madsen var indstillet på, at skulle overtage posten. Men pludselig stod Bent til at skulle arve en urmagerbutik, og Erik blev derfor ny formand for stævneudvalget. 
Senere endte Erik i ungdomsudvalget, sammen med Torben Kristiansen, Arly Hansen og Harry Hansen. Her blev der skabt reglementet for ungdomsturneringen, med dengang 7. vægtklasser. 

Ungdomsturneringen startede dengang, med 4 turneringer om året. Derudover skabtes Sjællandsmesterskaber, Jyske mesterskaber, samt Danmarksmesterskaberne. I Øst kørte Erik disse stævner fra 1978-2014, hvor Bent Ludvigsen fra Faxe var med i mange år. Erik fortæller at man dengang var ude at kæmpe flere gange om måneden, hvilket skabte et godt sammenhold i klubberne.

Ungdoms OL startede i 80´erne. Erik var med som formand for udvalget 2 gange.
Erik fortæller at det var gode tider, hvor man kom hinanden ved. 

I Birkerød har judoklubben altid haft en god bestyrelse ifølge Erik. Mange af medlemmerne har siddet i mange år, men nu er der heldigvis kommet nye ildsjæle ind, som også vil arbejde for klubben. Der er kommet ny formand, som er fra Jiu Jitsu afdelingen. Pengene i klubben er medlemmernes, og bruges på stævner og gradueringer m.m.  

Erik stoppede som formand i Birkerød Judoklub i maj 2022, efter 48 år på posten. Erik er glad for beslutningen, selvom det var svært. Erik har været gift i 52 år.
Selvom Erik er fyldt 80 år, arbejder han hos Citroen, hvor han er med til at restaurere de gamle modeller, som hans chef investerer i.  

Tusind tak for indsatsen Erik...